Mindfulness workshop

Tijdens de mindfulness workshop van InterviewMe welke optioneel in onze re-integratietrajecten wordt aangeboden, leer je een aantal basisprincipes uit de mindfulness, zodat je deze dagelijks zelf kunt toepassen. Iedere week wordt een andere mindfulness techniek behandeld. 

 

Je leert hoe gedachten, emoties en lichamelijke sensaties geobserveerd kunnen worden. Hierdoor wordt je bewust gemaakt van automatische gedachte- en gedragspatronen en kan je die vervolgens doorbreken door andere keuzes te maken. 


Mindfullness als onderdeel van een re-integratietraject

Je leert:

 

 • Hoe mindfulness toegepast kan worden in het dagelijkse leven
 • Hoe er meer rust in je hoofd gecreëerd kan worden
 • De stroom aan gedachten wat meer op afstand te zetten
 • Met een vernieuwde blik te kijken naar alles in het leven, ook wat stress en frustratie geeft
 • Herkennen van automatische reacties, waardoor men bewust ook een andere keuze kan maken die beter is
 • Beter te focussen op wat zij aan het doen zijn
 • Hoe eigen gedachten energie slurpen en hoe hier ook anders mee om te gaan 
 • Hoe men vriendelijker wordt voor zichzelf


Inhoud van de mindfulness workshop

Onze mindfulness cursus is een programma dat ontworpen is om je te leren hoe je mindfulness kunt beoefenen. Mindfulness is een meditatieve training die zich richt op het bewustzijn van het huidige moment, zonder oordeel. Het doel is om de geest te kalmeren, stress te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen.

 

Hoe ziet de inhoud van de mindfulness cursus eruit?

 • Instructie en begeleiding: de cursus wordt geleid door een ervaren mindfulness-instructeur. Deze instructeur zal je begeleiden bij verschillende mindfulness-oefeningen en meditaties.
 • Verschillende oefeningen: onze Mindfulness cursus omvat zowel formele oefeningen, zoals zitmeditatie en liggende meditatie, als informele oefeningen die gericht zijn op het toepassen van mindfulness in het dagelijks leven.
 • Aandacht voor de ademhaling: de ademhaling is vaak een centraal aandachtspunt in mindfulness. Je leert hoe je je ademhaling kunt gebruiken om in het moment te blijven en de geest te kalmeren.
 • Lichaamsbewustzijn: Mindfulness omvat ook het bewustzijn van lichamelijke sensaties en gewaarwordingen. Dit kan helpen om spanning en stress in het lichaam te verminderen.
 • Mindfulness van gedachten en emoties: je leert om gedachten en emoties te observeren zonder erin meegezogen te worden. Dit kan helpen om emotionele reacties te reguleren.
 • Dagelijkse praktijk: je wordt aangemoedigd om dagelijks te oefenen, meestal gedurende een bepaalde tijdsduur.
 • Groepsdynamiek: onze cursussen worden in groepen gegeven, wat de mogelijkheid biedt om ervaringen te delen en van anderen te leren.
 • Programmaduur: de duur van mindfulness cursussen kan variëren. Onze training is kortlopend, namelijk 4 bijeenkomsten, terwijl andere enkele weken tot maanden kunnen duren. 

Onze mindfulness cursus wordt benaderd via het ACT (Acceptance and Commitment Therapy) principe.

ACT is een vorm van therapie waarbij het aanvaarden van jouw klachten centraal staat (acceptatie). Je leert om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. 

 

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van onze mindfulness cursus, kun je contact opnemen. Je kunt ook een berichtje achterlaten via ons contactformulier. Dan nemen we binnen 24 uur contact met jou op.


Is een mindfulness workshop niet helemaal aan jou besteed? Misschien wel ons beweegprogramma of slaapworkshop. Neem gerust even een kijkje, of neem contact met ons op via info@interviewme.nl of 085-3036741. Je kunt ook een berichtje achterlaten via ons contactformulier. Dan nemen we binnen 24 uur contact met jou op.


Benieuwd naar deze of onze andere workshops?

Je kunt een berichtje achterlaten via ons contactformulier. Dan nemen we binnen 24 uur contact met jou op.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.