Bevorderen Maatschappelijke Deelname

Als je door arbeidsongeschiktheid langdurig uit het arbeidsproces bent geraakt, is je netwerk vaak erg klein en beperkt geworden. Sommige mensen zouden best wel weer aan de slag willen, maar de stap naar een betaalde baan is nog veel te groot.

 

Met dit traject willen we jouw weerbaarheid verhogen. Het gaat hier onder andere om het versterken van je motivatie, je zelfvertrouwen en je zelfbeeld, het leren stellen van grenzen, de eerste voorzichtige opbouw van de belastbaarheid in relatie tot werk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband.

 


Het re-integratietraject

Maar hoe pak je dit aan? Het re-integratietraject 'Bevorderen Maatschappelijke Deelname' is een traject voor mensen die graag iets willen gaan oppakken, maar niet weten wat haalbaar is, ook niet wat bij ze past en hoe ze aan een leuke plek of activiteit kunnen komen. We zetten de volgende stappen in tijdens onze re-integratiecoaching:

  • Verhogen van jouw fysieke en psychische weerbaarheid
  • Versterken van je zelfvertrouwen
  • Grenzen stellen
  • Activiteiten in groepsverband oppakken

Een gezonde psychische weerbaarheid zorgt er voor dat je minder snel omvalt bij tegenslag. Wij helpen je het beste uit jezelf te halen en te genieten van jouw succes. Iedereen kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Het hebben van zelfvertrouwen leidt tot groei en zelfontplooiing. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt hoe beter je je voelt.

 

Daarbij is het goed om je eigen grenzen te stellen. Zo krijg je een balans tussen wat je aankunt en de hoeveelheid werk die je op je neemt. Zo weet een ander ook waar diegene aan toe is.

 

InterviewMe weet in de regio de weg, heeft een netwerk aan organisaties en kan ondersteunen bij erachter komen wat er goed bij jou zou kunnen passen als je weer de eerste, voorzichtige stap neemt in de opbouw van jouw belastbaarheid.

 

Ben je op zoek naar een ander re-integratietraject? Kijk dan eens verder bij ons aanbod.


Contactformulier

Indien je onderstaand contactformulier invult, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.