Participatie Interventie

Door heftige gebeurtenissen zoals het verlies van een baan, langdurige werkloos zijn, een burn-out, psychische of lichamelijke klachten kan je de grip op het leven volledig kwijt raken. Om hier herstel en verandering te krijgen, kan je soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Deze ondersteuning kunnen wij bieden.

 

Wij helpen mensen weer de grip op het werkproces terug te pakken. Dit doen we met hele kleine stapjes. Een goed gesprek, coaching waar nodig, weer naar buiten gaan, in contact komen met (nieuwe) mensen of een hobby oppakken zijn onder andere activiteiten die hier goed bij helpen.


Hoe ziet een re-integratietraject eruit?

Tijdens een intakegesprek bespreken we wat jij nodig hebt. Elk traject is maatwerk en stemmen wij op jou af. We gaan eerst onderzoeken welke manier/ werkwijze het beste aansluit bij jouw behoeften en we kijken welke acties je zelf kan nemen en waarbij ondersteuning behoeft.

 

Op basis daarvan stellen wij een plan op en overleggen met het UWV hoe wij jou het beste hierin kunnen begeleiden. Onze begeleiding bestaat uit handvatten bieden en uit hele praktische activiteiten zoals:

  • Meer structuur in je dag aanbrengen
  • Netwerk in kaart brengen
  • Contact leggen met contacten buitenshuis
  • (Samen) activiteiten ondernemen buitenshuis

We gaan vooral zorgen dat je voldoende zelfinzicht, zelfvertrouwen, motivatie, moed en kracht hebt om in actie te komen. Het traject duurt maximaal 5 maanden.

 

Je wordt begeleid door een ervaren coach tijdens je persoonlijke coaching sessies. Samen worden er allerlei praktische zaken uitgezocht en opgepakt en verwerkt in je actieplan. Je coach kan je ook ondersteunen of met je meegaan met de uitvoering van een activiteit buitenshuis. Tussentijds wordt er gereflecteerd op je actieplan en deze, indien nodig, aangepast.

 

Aan het einde van het traject wordt er samen besproken of de doelen uit je actieplan behaald zijn en wat de vervolgstap is om mee verder te gaan. Dit kan een ander traject zijn zoals het Bevorderen van maatschappelijke deelname, een opleiding of het Werkfit traject.