2e spoor trajecten

Is er sprake van langdurig ziekteverzuim? Heeft de arbeidsdeskundige vastgesteld dat er binnen spoor 1 te weinig benutbare mogelijkheden zijn? Of heeft het eerste ziektejaar nog geen oplossing gebracht? Dan is het tijd voor spoor 2 re-integratie. Re-integratie is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze reintegratiecoaches wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren.

 

Wat zoekt, kan, wil en verwacht de medewerker van zijn nieuwe baan? Waar liggen de kansen? En waar is overbrugging nodig om de stap naar een nieuwe werkomgeving te maken? Welke vacatures zijn er? Passen ze direct of is er (nieuwe) werkervaring nodig om ervoor in aanmerking te komen? Maar ook: moet de medewerker nog dingen ‘loslaten’? Allemaal vragen waarop onze loopbaancoaches de medewerker het antwoord helpt vinden in de eerste fase van de begeleiding. Zo maken zij samen de weg - en het hoofd - vrij voor een nieuw begin

 

Wil je meer weten over spoor 2 re-integratie? Neem dan contact op met ons op het telefoonnummer

088 – 303 67 41 of stuur een email naar info@interviewme.nl. Je kunt ook direct een zakelijke offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen 24 uur een voorstel.


Werkwijze 2e spoor trajecten

Intakegesprek en plan van aanpak

Tijdens het intakegesprek maakt onze re-integratiecoach en uw medewerker nader kennis met elkaar. We zoomen in op de specifieke situatie en uitdagingen van uw medewerker. We ontvangen graag de arbeidsdeskundige rapportage ter voorbereiding. Op basis van de kennismaking en de rapportage maken we een aanzet voor het plan van aanpak. Tijdens het intakegesprek bespreken we deze aanzet en passen we deze waar nodig aan. Het plan van aanpak vormt een sterke basis voor het zetten van doelgerichte stappen in de re-integratie.

 

Samenstelling van het traject

Een Spoor 2 traject bij InterviewMe is maatwerk en stellen we samen op basis van de behoefte van uw medewerker. Het maatwerk heeft vaak de volgende onderdelen: In beweging komen, arbeidsmarktrichting bepalen, effectief solliciteren en de arbeidsmarkt benaderen. We begeleiden uw medewerker in het accepteren van de situatie en het zien van mogelijkheden voor de toekomst. Daarna gaan we aan de slag met alle vaardigheden die horen bij het solliciteren en het actief benaderen van bedrijven. 

 

Inzet werkervaringsplek

We geloven dat je er pas echt achter komt wat je aankunt door in de praktijk uit te proberen wat lukt. Een werkervaringsplek is een werkomgeving waarbinnen dit kan, zonder dat uw medewerker de druk voelt van een betaalde baan. Op basis van het intakegesprek zoeken we een geschikte werkervaringsplek. We benaderen actief het netwerk van InterviewMe. Wanneer een geschikte plek is gevonden, begeleiden we uw medewerker in het opbouwen van zijn of haar uren volgens het schema van de bedrijfsarts. We werken aan het leren omgaan met eventuele beperkingen, maar vooral het ervaren van mogelijkheden staat centraal. De inzet van een werkervaringsplek zorgt ervoor dat uw medewerker weer onderdeel wordt van de maatschappij en het werkproces.

 

Voortgangsrapportages

De voortgang van het traject geven we overzichtelijk door. We zetten uiterlijk elke 2 maanden een uitgebreide rapportage klaar over de ondernomen acties en behaalde resultaten. Wanneer daar aanleiding voor is, nemen we ook telefonisch contact met u. Uiteraard staan we tussendoor ook voor u klaar voor vragen of advies.

 

Einde van het traject

Het traject ronden we af wanneer uw medewerker een passende baan heeft gevonden, of u een WIA-aanvraag doet. Indien een WIA-aanvraag noodzakelijk is, wijzen we u de weg. Ook zorgen we voor een eindrapportage met een overzicht van de gezette stappen en behaalde resultaten. Afsluitend hebben we een gesprek met u en uw medewerker waarin we het traject evalueren en een eventueel passend vervolg bespreken.


Onze dienstverlening

InterviewMe levert advies, training en coaching op het gebied van arbeidstoeleiding, re-integratie, 2e spoortraject, outplacement, werving & selectie en zakelijke dienstverlening.Re-integratie

InterviewMe biedt uw werknemers of werkzoekenden een uitstekende manier om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Door een directe aanpak op individueel niveau en een uitgebreid netwerk van werkgevers zijn wij zeer succesvol in onze activiteiten. Wij streven naar professionele en persoonlijke ondersteuning op de weg naar ontwikkeling en het vinden van (ander) werk.

 

InterviewMe levert aan bedrijven de volgende diensten:

  • 2e Spoortrajecten en outplacementtrajecten
  • Sollicitatie- en netwerktrainingen
  • P&O ondersteunende diensten
  • Re-integratietrajecten

Een 2e spoor, reintegratie of outplacement traject kan InterviewMe van A tot Z voor uw werknemer regelen. En dat voor een zeer scherpe prijs! Neem voor informatie contact met ons op.


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.