Re-integratie na burn-out


Een burn-out is een serieuze zaak. Zo kan je serieuze lichamelijke of psychische klachten ontwikkelen en lange tijd uit de roulatie zijn. Gemiddeld duurt het negen maanden voor iemand weer terugkeert richting werk. Het is belangrijk daarbij niet te snel te gaan of te veel te willen. Gelukkig helpen wij jou daar graag bij. In dit blog lees je waar je op moet letten bij re-integratie na een burn-out

 

Waar moet op gelet worden tijdens het re-integratietraject bij een burn-out? 

 

Een re-integratietraject op maat

Re-integratie na een burn-out vraagt om een individuele aanpak. Er is dan ook geen standaard oplossing om de re-integratie tot een succes te laten komen. Per situatie kan gekozen worden voor een bepaalde aanpak, zoals coaching op het leren herkennen van de eigen energiebalans, het aangeven van grenzen, externe hulp van een psycholoog, conflicthantering, rouwverwerking of loopbaancoaching als je niet meer op je plek zat waardoor je bent uitgevallen. 

 

Goede klik

Een goede klik tussen je re-integratiecoach en jou is heel belangrijk. Dat zorgt ervoor dat je goed kunt aangeven hoe je in je vel zit en samen stapjes maken richting herstel. 

 

Regelmatig contact

Door regelmatig contact te houden blijf je in gesprek. Belangrijk daarbij is om niet de druk te hoog op te voeren, dit levert juist meer stress, maar juist in contact te blijven over de voortgang. Het re-integratietraject heeft de tijd nodig en dient langzaam opgebouwd te worden. 

 

Maak goede afspraken

Om terugval te voorkomen, is het maken van goede afspraken van belang. Zorg dat duidelijk is wat er verwacht wordt zodat er geen taken bovenop komen. Daardoor kan je weer wennen en opbouwen. Overzicht met een goede balans tussen rust en inspanning werkt het beste bij herstel voor de re-integratie na een burn-out.