Wat houdt een 'Werkfit' of 'Naar Werk' traject in?

De trajecten zijn bedoeld voor mensen die vanwege allerlei soorten belemmeringen (lichamelijk of psychisch) nu niet gemakkelijk aan het werk te komen. Er zijn twee verschillende trajecten: Werkfit en Naar Werk:

Werkfit

De naam zegt het zelf al: de bedoeling is om weer werkfit te worden. Als iemand langere tijd is ziek is (geweest) is het belangrijk om te kijken naar wat nog wél mogelijk is. Terugkeren naar een oude baan is niet altijd meer mogelijk. Het is belangrijk om beperkingen om te zetten naar mogelijkheden en kansen.

 

InterviewMe vindt het belangrijk om zowel lichamelijk als psychisch ondersteuning te bieden. Zo kan iemand met lichamelijke klachten zoals een hernia of knieklachten veel baat hebben bij lichamelijk weer fit worden met ons beweegprogramma. Iemand met burn-out of stress gerelateerde klachten heeft juist ook baat bij (empowerment)coaching, mindfulness of gericht voedingsadvies.  

 

Hieronder een opsomming van de mogelijkheden die ingezet kunnen worden:

 

Coaching:

 

 • Beantwoorden van vraagstukken: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?
 • Coaching en verwerking van verlies
 • Competenties ontplooien en kernkwaliteiten benutten
 • Omgaan met belemmeringen
 • Coaching na burn-out en depressie

 

Gezondheid:

 

 • Voedingsadvies bij stress en burn-out klachten na uitgebreide test
 • Mindfulness en ontspanningsoefeningen

 

Beweging:
Beweegprogramma: Meer bewegen middels ons beweegprogramma (met beweegmonitor)

 • Fysieke belastbaarheid verhogen
 • Fysiotherapeutisch advies  

Naar Werk

Is iemand eenmaal weer klaar om te gaan werken of aan de slag te gaan, maar is onduidelijk wat dat dan precies zou moeten zijn? Dan is loopbaancoaching een goed instrument om te kijken waar de kwaliteiten en kansen liggen. Er kunnen diverse testen ingezet worden waaronder een beroepskeuzetest. Daarnaast helpen we ook met solliciteren en zoeken we binnen ons netwerk mee naar geschikte banen. We helpen onder andere met:

 • Het schrijven van een goede sollicitatiebrief
 • Een cv-check en optimalisatie
 • Jobsearching, het zoeken naar passende vacatures
 • Het voeren en aangaan van netwerkgesprekken
 • Bemiddeling naar vacatures uit ons netwerk aan werkgevers  

Voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek neem contact op via 085-303 67 41 of info@interviewme.nl.