Ik wil meer plezier in mijn werk

Demotivatie. Je noemt het misschien niet zo, maar je kent het wel. Je vakantiedagen zijn op. Je collega's zeuren aan je kop wanneer je nou eens klaar bent. Een vergadering lijkt de hele dag te duren. Je loopt nog maar eens naar de koffiemachine. Wakker worden! Er is maar één die zijn werk weer leuk kan maken en dat ben je zelf!

 

Maar hoe dan?

 

Demotivatie is meestal een gevolg vaneen gebrek aan uitdaging en van het gevoel dat je je talenten niet gebruikt. Je moet werk doen waar je niet goed in bent, en waar je wel goed in bent, ligt op het bureau van een collega. Dus, je takenpakket moet veranderen.

 

Stap 1: onderzoek je sterke punten

 

Ben je bijvoorbeeld goed in:

·Gesprekken voeren

·Samenwerken in een multidisciplinair

team

·Problemen oplossen?

 

Zoek dan naar mogelijkheden binnen je eigen werk om dat meer te gaan doen of je verantwoordelijkheid uit te breiden. Moet er op je afdeling een taak gedaan worden waarbij een beroep op je samenwerkingsvaardigheden wordt gedaan, roep dan als eerste dat jij het wil doen. Bewijs jezelf en je collega's dat je daar goed in bent. Zo heb je weer een uitdaging.

 

Stap 2: kijk naar het beroep van de buren

 

Wat doen je collega's eigenlijk? Kijk eens naar hun beroep en de taken

die daarbij horen. Misschien hebben zij taken die jij ook heel goed kan doen.

Wat doet de:

·Accountmanager,

·Personeelsadviseur of

·Voorlichter

nu eigenlijk?

 

Misschien kan jij het wel beter en moet je eens intern gaan solliciteren?

Als je hebt bedacht wat je aan jezelf moet reorganiseren, moet je dat voor elkaar krijgen. 

 

Stap 3: weer gaan leren

Een opleiding volgen kan heel inspirerend zijn. Als je meer inzicht krijgt en vaardigheden om je werk beter te doen, beleef je er ook meer plezier aan. Als je meer aankan, kun je naar een zwaardere baan doorgroeien, die ook nog beter bij je past. Aas je op het beroep van je collega, volg dan de opleiding waarmee je dat kunt worden. Misschien wordt het:

·Marketing management

·Human Resource Management, of

·Communicatie?

 

Demotivatie hoeft niet per se aan de inhoud van je werk te liggen. Je baan kan fantastisch zijn, maar de sfeer op het werk of de relatie met je baas kan het ook verpesten. Dan is het zonde om een andere baan te gaan zoeken. Leer dan beter omgaan met je baas. 
Voor meer informatie over beroepen en mogelijkheden, neem eens een kijkje op http://www.carrieretijger.nl/ik-wil/meer-plezier-in-mijn-werk. 

 

Bron: carrieretijger.