Ik wil iets anders, maar wat?

 Je kunt verschillende stappen nemen:

 

- Zelfonderzoek. Wat kan ik? Wat wil ik? Hoe bereik ik dat? Dat zijn de kernvragen die je jezelf moet stellen. Daar komt een hoop zelfonderzoek bij kijken. Want het is nog niet zo makkelijk op een rijtje te krijgen wat je precies wilt, wat je kunt en hoe je de juiste keuzes daarvoor maakt.

 

- Een beroepskeuzetest doen. Een beroepskeuzetest onderzoekt je persoonlijkheid, vaardigheden en belangstellingsgebieden. Uit de tests komen voorkeuren voor beroepsrichtingen, maar vaak geen concrete beroepen. Vaak moet je met de conclusies van een beroepskeuzetest zelf aan de slag. Een goede beroepskeuzetest test ook je capaciteiten. Ben je goed in taal, of juist in rekenen? Denk je logisch, of kom je eerder intuïtief tot je conclusies? Een capaciteitentest kan ook informatie geven over je ontwikkelcapaciteiten en doorgroeimogelijkheden.

 

- Een loopbaancoach bezoeken. Wat wil je en wat kun je? Vragen waar je een antwoord op moet zoeken als je wilt switchen van baan of een nieuwe richting op wilt. Soms gaat het dieper en zit je ook met de vraag: wat ben ik voor iemand? Natuurlijk kun je zelfonderzoek doen. Maar als je professioneel advies zoekt van mensen die ervaring hebben met jouw vragen, dan kun je jezelf veel tijd besparen. Uiteindelijk moet je ook wel zelf kiezen, maar de adviseur helpt je de goede vragen te stellen en helpt je te toetsen wat je zelf vindt.

 

Mocht je nog meer informatie over dit onderwerp willen, neem dan gerust contact op met onze coaches bij InterviewMe via info@interviewme.nl of neem een kijkje op onze website www.interviewme.nl.