Succesverhaal uit de praktijk

Met veel plezier heb ik het afgelopen half jaar mijn klant, mevrouw Wong, begeleid in een reintegratietraject naar werk bij InterviewMe. Een mooi verhaal welke ik graag wil delen: 


Mevrouw Wong is een 62-jarige dame van Chinese afkomst, welke tot 2011 bijna 20 jaar lang samen met haar man de eigenaar was van een Chinees restaurant. Haar man was verantwoordelijk voor de keuken, zij voor de de bediening en de inkoop. Helaas is haar man ernstig ziek geworden waardoor ze het restaurant hebben moeten verkopen. Sindsdien heeft mevrouw Wong verschillende baantjes gehad als magazijnmedewerker en schoonmaakmedewerker. 

Ze is 3 jaar geleden ziek uitgevallen vanwege pijnlijke lichamelijke klachten waardoor ze gedeeltelijk is afgekeurd. Ook haar thuissituatie was soms moeilijk waardoor ze veel piekerde en nachten wakker lag. 

Mevrouw Wong is daarna door UWV aangemeld voor een reintegratietraject bij InterviewMe. Ze had veel factoren tegen zich werken; haar leeftijd van 62 jaar, weinig tot geen diploma’s, lichamelijke klachten waardoor veel ongeschoold werk tot het verleden behoort, matige pc vaardigheden en een redelijke Nederlandse taalvaardigheid (met een mooi Chinees accent 😁). Ze had weinig vertrouwen in eigen kennen en kunnen. Pfff, dit kon nog wel eens een hele klus worden! 

Tijdens het traject zijn we aan de slag gegaan met het onderzoeken van haar kernkwaliteiten en hebben we de focus gelegd op mogelijkheden in plaats van belemmeringen om vervolgens haar interesses aan te spreken. Wat kon zij nog wel en waar was ze goed in? We zijn uitgekomen bij functies zoals winkelmedewerker, gastvrouw en/of cateringmedewerker. Door eerst te starten als vrijwillig medewerker in de functie van gastvrouw bij een kunstatelier heeft ze weer werkervaring opgedaan. Dit ging haar op parttime basis goed af. 

Hierna zijn we gestart met sollicitaties en het onderzoeken of een eigen cateringbedrijf een optie was. Door deze twee sporen te bewandelen hebben we haar kansen vergroot en werd haar meer en meer duidelijk wat ze wilde en aankon. 

Dit alles heeft geresulteerd in een positief resultaat: mevrouw Wong is half juli begonnen als Cateringmedewerker A voor 9 uur per week bij een cateringbedrijf in Woerden! Ze is inmiddels 2 weken aan de slag en de werkzaamheden gaan haar goed af. 

Re-integratie na ziekte lukt lang niet altijd omdat er vaak meerdere belemmerende factoren meespelen. Het is mevrouw Wong echter gelukt om verder te kijken dan haar belemmeringen. Met een gemotiveerde houding en het openstaan voor vernieuwing is er zoveel meer mogelijk met een nieuwe baan als gevolg. En dat is een resultaat om trots op te zijn!!