Modulaire reintegratie via UWV

InterviewMe biedt via het UWV de mogelijkheid voor mensen die een

(Wia, Wao, Wajong, Ziektewet) uitkering ontvangen om deel te nemen aan één (of meer) van de volgende re-ïntegratiediensten:

  • Participatie interventie
  • Bevorderen maatschappelijke deelname
  • Begeleiding bij scholing

Deze mogelijkheden zijn met name interessant voor mensen die ‘een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt’, dus bijvoorbeeld mensen met psychische klachten en/of lichamelijke klachten en die nog niet klaar zijn om te werken.

 

Bovenstaande trajecten zijn een hele laagdrempelige manier om weer de eerste stapjes te zetten in de richting van buitenshuis komen, deelnemen aan de maatschappij, het eigen netwerk vergroten en wellicht weer wat (georganiseerde) activiteiten te ondernemen.

 

Onze specialisatie is het inzetten van gerichte 1-op-1 coaching. Daarmee bereiken wij op een snelle en fijne manier een langdurig en positief effect voor mensen. 


Participatie Interventie

Door heftige gebeurtenissen zoals het verlies van een baan, langdurige werkloos zijn, een burn-out, psychische of lichamelijke klachten kunnen mensen de grip op het leven volledig kwijt raken. Om hier herstel en verandering te krijgen, kunnen mensen wel een steuntje in de rug gebruiken. Deze ondersteuning kunnen wij bieden.

 

Wij helpen mensen weer de grip op het werkproces terug te pakken. Dit doen we met hele kleine stapjes. Een goed gesprek, coaching waar nodig, weer naar buiten gaan, in contact komen met (nieuwe) mensen of een hobby oppakken zijn onder andere activiteiten die hier goed bij helpen.


Bevorderen maatschappelijke deelname

Als mensen door arbeidsongeschiktheid langdurig uit het arbeidsproces zijn geraakt, is het netwerk vaak erg klein en beperkt geworden. Sommige mensen zouden best wel weer aan de slag willen, maar de stap naar een betaalde baan is nog veel te groot.

 

Vrijwilligerswerk of een leuke dagbesteding zou een goede start kunnen zijn. Maar hoe pak je dit aan? Bevorderen maatschappelijke deelname is een dienst voor mensen die dit graag willen gaan oppakken, maar niet weten wat haalbaar is, ook niet wat bij ze past en hoe ze aan een leuke plek kunnen komen. InterviewMe weet in de regio de weg, heeft een netwerk aan organisaties en kunnen ondersteunen bij erachter komen wat er goed bij mensen zou kunnen passen.


Begeleiding bij scholing

Mensen die door ziekte of arbeidsongeschiktheid werkloos zijn en niet meer hun oude werk kunnen uitvoeren, hebben soms door een opleiding of cursus wel meer kans op nieuw werk. Het volgen van een opleiding kan voor sommige mensen best ingewikkeld zijn. InterviewMe kan hierbij helpen. We kunnen ondersteunen bij het inschrijven, het plannen van het huiswerk en coachen bij de toetsen en examens. Samen zorgen we er voor dat het diploma of certificaat behaald wordt.