Beweegprogramma InterviewMe

Omdat in beweging komen stap 1 is ter voorbereiding op het vinden van werk, werkt InterviewMe veel samen met fysiopraktijken. Het beweegprogramma van InterviewMe is er om te trainen onder professionele begeleiding omdat je bijvoorbeeld een chronische ziekte of aandoening hebt. Tijdens de beweegprogramma’s train jij in een energieke en sociale omgeving, waarbij je werkt aan jouw herstel of opbouw.


Wij hebben een samenwerkingsverband met FysioHolland. Deze heeft diverse praktijken door Nederland. Zit deze niet bij jou in de buurt of heb je zelf een fysiopraktijk waar je graag komt, dan kijken we of we daar een beweegprogramma kunnen inkopen (deze kosten komen voor rekening van InterviewMe).

 

Beweging en begeleiding helpt om mensen gezond en actief te krijgen. Dit is nodig om de juiste voorwaarden te scheppen om je meer zelfvertrouwen te geven zodat je je sterker voelt. 

 

Met deze samenwerking kan InterviewMe je indien gewenst dus helpen met: 

  • Je fysieke belastbaarheid en/of psychische draagkracht te verhogen door de inzet van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten en coaches
  • Je lichamelijk weer fitter te helpen voelen door onder begeleiding van een coach te sporten.

Mindfulness training

De mindfulness cursus welke optioneel in ons werkfit traject wordt aangeboden, is momenteel online. Het is een interactief ‘webinar’, waarbij deelnemers gebruik maken van een video conference systeem. Hiermee wordt zo veel mogelijk de fysieke bijeenkomsten benaderd.

 

Tijdens deze cursus worden de deelnemers een aantal basisprincipes uit de mindfulness geleerd, zodat deze dagelijks zelf kunt toepast kunnen worden. Iedere week wordt een andere mindfulness techniek behandeld. Men leert hoe gedachten, emoties en lichamelijke sensaties geobserveerd kunnen worden. Waardoor bewust wordt gemaakt van automatische gedachte- en gedragspatronen en die vervolgens kunt doorbreken door andere keuzes te maken.

 

De deelnemers leren:

•           Hoe mindfulness toegepast kan worden in het dagelijkse leven

•           Hoe er meer rust in je hoofd gecreëerd kan worden

•           De stroom aan gedachten wat meer op afstand te zetten

•           Met een vernieuwde blik te kijken naar alles in het leven, ook wat stress en frustratie geeft

•           Herkennen van automatische reacties, waardoor men bewust ook een andere keuze kan maken die beter is

•           Beter te focussen op wat zij aan het doen zijn

•           Hoe eigen gedachten energie slurpen en hoe hier ook anders mee om te gaan 

•           Hoe men vriendelijker wordt voor zichzelf